Як залишитись молодим

З роками, разом із багатим життєвим досвідом ми набуваємо не стільки жахливі, скільки не дуже приємні для нас речі – зморшки. Пропонуємо вам кілька нескладних рекомендацій, дотримуючись яких можна довго залишатися молодим.

Головний «ворог», що прискорює появу зморшок – сонце

Як сонце діє на сухофрукти, висушуючи їх, те саме відбувається зі шкірою під впливом ультрафіолетових променів. Особливо шкідливий його вплив у період з 11 до 16 години.

Використовуйте сонцезахисні засоби, що мають фактор захисту (SPF) не менше 15. Їх наносять на відкриті ділянки тіла за 20-30 хвилин до виходу на вулицю. Захищати обличчя від сонця потрібно цілий рік. Влітку допоможуть крислатий капелюх, парасолька, окуляри. Не менш шкідливим є і відвідування соляріїв.

Гарний сон – запорука молодості та здоров’я

Спати краще у прохолодному приміщенні, на невисокій подушці на спині чи боці. Людина, що виспалася весь день бадьорий, сповнений енергії. Невиспана людина виглядає втомленою, розбитою, роздратованою.

Зверніть увагу, з якими думками ви засинаєте. Коли перед сном ви думаєте про роботу, про проблеми, які доведеться зробити завтра, то і сон ваш буде неспокійним. Організм не відпочиває, тому що ваша свідомість впливає на сон.

Необхідно правильно засинати:

Уявіть перед сном, що вам, припустимо, не 45-50 років, як насправді, а років так 25 – 30. Можна навіть поглянути на фотографії тих років, якщо важко згадати себе. Намагайтеся утримати цей образ, доки не заснете. Привчіть себе до такого засинання, через деякий час оточуючі помітять позитивні зміни у вашому вигляді.

Головне – бажання та тренування. Через місяць, другий ви самі помітите наскільки краще, молодше ви почуваєтеся. Ці методом давно користуються йоги, які надовго зберігають свою молодість.

Підтримка нормальної ваги важлива для здоров’я

Коливання ваги – це великий стрес для шкіри. Коли людина набирає вагу, шкіра розтягується, коли худне – вона обвисає, а старшому віці шкірні покриви взагалі здатні скоротитися до початкового стану, у результаті утворюються складочки. Потрібно вибрати свою оптимальну вагу і намагатися дотримуватись його довгі роки.

Фізичне навантаження протягом 20 – 30 хвилин на день продовжує молодість

Це може бути щоденна зарядка, плавання, біг, танці чи прогулянки на свіжому повітрі. Вправи з обтяженням перешкоджають втраті м’язової маси. У людей, які регулярно займаються фізкультурою, збільшується вироблення колагену, що сприяє пружності шкірних покривів. Фізичні вправи можна виконувати навіть під час перегляду улюблених телепередач.

Вода відіграє найважливішу роль у стані шкіри та організму в цілому!

Необхідно випивати не менше 2-х літрів чистої води на день, це крім кави, чаю, супів. Відомо, що організм людини щодня втрачає в середньому 2,5 літра рідини через шкірні покриви, потім, через нирки, дихання. Цю рідину потрібно заповнювати, щоб уникнути зневоднення. При правильному режимі пиття покращення шкірних покривів помітне вже за місяць.

Правильне харчування важливе для збереження молодості

Чи не переїдайте! Краще їсти потроху та частіше. Важливі вітаміни та мінеральні речовини. Особливо важливий серед них комплекс вітамінів групи В, вітамінів А, С. Найкраща їжа для здорової шкіри – це зелені листові овочі та свіжі фрукти. Дуже корисні трав’яні відвари.

Уникайте стресу

Постійне невдоволення, образи, заздрість з часом позначаються на психічному здоров’ї, що відбивається на зовнішності. Непривабливо виглядає жінка з похмурим обличчям та стиснутими губами. Зберігайте оптимізм. Оптимісти виглядають набагато молодшими за свої роки.

Любіть! Кохання продовжує молодість

Люблячі щасливі. Щасливі люди завжди посміхаються, а посмішка відволікає увагу від зморшок.

Хороша постава попереджає утворення складок на шиї та поява другого підборіддя

На рухомому обличчі швидше утворюються зморшки

Необхідно стежити за мімікою: звичка постійно морщити лоба призводить до появи глибоких складок.
По можливості намагайтеся менше мружитися, щоб уникнути поява «гусячих лапок» біля куточків очей.
Після вмивання обличчя не потрібно терти рушником зверху вниз, достатньо промокнути рухами, що поплескують.

Регулярний догляд допоможе запобігти появі зморшок:

Щоденне правильне очищення від пилу, що скупчився за день, спеціальним зволожуючим молочком, яке не сушить шкіру, дбайливо очищає і одночасно зволожує її.
Один або два рази на тиждень потрібно видаляти ороговілі клітини шкірних покривів за допомогою скрабів. Скраби можна приготувати у домашніх умовах. Наприклад: одну їдальню подрібнених вівсяних пластівців змішати з однією столовою ложкою кефіру. Отриманою сумішшю круговими рухами, що масажують, нанести суміш на обличчя, шию. Змити теплою водою, потім нанести відповідний вашому типу шкіри крем.
Крім очищення шкіра потребує зволоження та живлення. Для цього можна скористатися кремами, що підходять вам, також можна зробити зволожуючі, поживні маски для обличчя в домашніх умовах.