Як кинути палити?

Всім відомо, що куріння шкодить здоров’ю. Шкода, що завдається однією пачкою викурених за день цигарок, порівняти з 40-50 кг зайвої ваги. Дехто не проти кинути курити, але зі страху набрати зайву вагу, так і залишаються рабами шкідливої звички.

Справа в тому, що нікотин пригнічує почуття голоду. Коли людина кидає палити, її обмін речовин сповільнюється. Багато хто, бажаючи позбутися цієї звички, кидає курити різко, що є великою помилкою. У результаті набирають зайву вагу за дуже короткий період.

З проблемою можна впоратися, якщо добре підійти. Головне, відмовлятися від тютюну потрібно повільно, але послідовно. Найрозумніший період, за який вам бажано відмовитися від куріння повністю – три місяці. Потрібно підрахувати і зменшувати кількість сигарет, що викурюються, в день поступово, щоб до певного дня зовсім звести нанівець їх кількість.

Також, зі зменшенням кількості сигарет, що викурюються, одночасно потрібно внести деякі – які зміни в харчовий раціон. Вільний від сигарети рот постійно хочеться чимось «заткнути». Нехай краще це буде жуйка без цукру, льодяники, житні хлібці, фрукти чи овочі. Поступово переходьте на варену, тушковану, запечену їжу замість смаженої.

Якщо ви рішуче налаштовані позбутися шкідливої звички, скоротите кількість міцного чаю, кави, солодких газованих напоїв, поступово замінюючи ці напої зеленим чаєм, мінеральною водою. Пийте більше чистої води – не менше 2,5 літра на добу. Якщо вам важко відразу випивати таку кількість води, почніть хоч би зі склянки води перед їжею. Вода допомагає вивести з організму шкідливі речовини та токсини, накопичені за роки куріння. Також доведеться замінити тістечка, цукерки, шоколад на фрукти та овочі.

Прискорити обмін речовин допоможуть фізичні навантаження хоча б півгодини на день, басейн або піші прогулянки. Відмова від куріння – процес нелегкий, зрідка можна побалувати себе за терпіння і волю чимось смачненьким. Можна навіть шматочком шоколаду. Купуйте щось приємне собі на гроші, зекономлені від покупки сигарет.

Дотримуючись цих правил, ви не тільки зменшите ризик збільшення ваги, але також допоможете організму очиститися від накопичених токсинів. І пам’ятайте: плюси при відмові від куріння набагато перевершують мінуси якихось зайвих кілограмів!