Чим корисна молочна сироватка

Сироватка є молочнокислим продуктом, який виходить у процесі виробництва сиру або сиру. Потрібно сказати, що про харчову цінність та корисні властивості молочної сироватки почали говорити зовсім недавно.

Зазвичай молочна сироватка вважалася залишковим продуктом молочного виробництва. Проте, провівши низку досліджень, вчені заговорили про чудодійні властивості цього напою.

Чим корисна молочна сироватка?

Молочна сироватка буквально насичена цінними білками, тому чудово втамовує голод. При цьому в ній практично немає жирів. У зв’язку з цим сироватка є основою різних дієт та дієтичних продуктів.

Молочна сироватка містить у собі такі цінні мікроелементи, як калій, кальцій, магній, фосфор. У ній також багато вітамінів, зокрема вітаміну А, Е, РР, С та групи В. Загалом вона містить понад 200 найменувань поживних речовин та біологічно активних елементів та вітамінів.

При щоденному вживанні молочної сироватки ви отримаєте не тільки задоволення, але й велику користь для здоров’я:

Молочна сироватка запобігає процесу бродіння в кишечнику та нормалізує життєдіяльність кишкової флори, що дуже важливо, оскільки одним із найпоширеніших захворювань сучасності є дисбактеріоз.
Одна склянка сироватки на день відновлює водно-сольовий баланс.
Докладніше про те, як молочна сироватка надає цілющу дію на організм людини:

сприяє покращенню функції нирок та нормалізує роботу печінки;
посилює перистальтику кишківника, особливо корисна при дієтах;

видаляє з організму зайву рідину, оптимально усуває шлаки та токсини.
рекомендується для вагітних;
корисна при захворюваннях: ревматизмі, гіпертонії;
молочна сироватка покращує кровообіг, запобігає розвитку атеросклерозу;
сприяє зниженню запальних процесів на шкірі, слизовій оболонці;
заспокоює нервову систему, очищує шкіру;
якщо пити сироватку за 30 хвилин до їди 3-5 разів на день – можна вилікувати гастрит.

Застосування молочної сироватки у косметиці

Косметологи вже давно звернули увагу на цей цінний продукт і використовують його при догляді за шкірою обличчя, тіла та волоссям.

На його основі виготовляють креми для обличчя, маски, скраби, тоніки та гелі.
Молочна сироватка входить до складу лікувальних та профілактичних засобів для догляду за волоссям, шампунів та бальзамів. Корисні властивості молочної сироватки за короткий термін відновлюють структуру волосся, дарують їм шовковистість та об’єм, усувають лупу, зміцнюють коріння.
Для омолодження, харчування шкіри обличчя, шиї та декольте використовують сироватку для протирання та масок.
Щоб усунути ластовиння і відбілити шкіру рекомендується змішати її в рівній кількості з сиром. Після цього нанести на шкіру і потримати 15-20 хв.
Для швидкого відбілювання шкіри продукт змішують із соком лимона у пропорції 1:10.
При алергічних висипаннях та акне також використовують цей цілющий напій. Він сприяє оздоровленню шкіри, для цього слід щоранку протягом місяця натще випивати склянку сироватки з кількома краплями лимонного соку.
Використання сироватки для зниження ваги

Молочну сироватку часто використовують у різноманітних дієтах.
Застосовують її щодо розвантажувальних днів.

Дієтологи рекомендують 1-2 рази на тиждень взагалі пити лише сироватку. Крім сироватки допускається лише вода та несолодкий чай.
Щоб швидко скинути вагу, рекомендується замість вечері випивати сироватку зі склянку. У напій можна додати дрібно нарізану зелень та свіжі овочі. При цьому вранці і вдень можна їсти, скільки хочеться (в межах розумного, звичайно). Протягом місяця такого харчування легко йдуть 2-3 кг ваги.
Оскільки цей продукт багатий на антиоксиданти, в процесі дієти відбувається легкий проносний ефект, усуваються запори, кишечник позбавляється шлаків і токсинів. Тому її рекомендують пити вагітним жінкам.
Крім того, напій діє як активний антидепресант.
Протипоказання щодо застосування молочної сироватки

Ну не може завдати шкоди сироватка! Якщо, звичайно, тільки немає індивідуальної непереносимості компонентів продукту. Решта можуть пити цей корисний напій без жодних обмежень. Пийте цей корисний напій з метою загального оздоровлення або зниження ваги. Використовуйте його для оздоровлення шкіри та волосся.

При приготуванні сироватки в домашніх умовах, використовуйте свіже молоко, найкраще куплене на ринку. Цей унікальний продукт є настільки універсальним, що ви просто зобов’язані його спробувати! Користуйтеся молочною сироваткою та будьте здорові!

Як приготувати молочну сироватку?

Корисний кисломолочний напій можна купити у магазині чи ринку. Але можна приготувати її самостійно. Для приготування сироватки в домашніх умовах потрібно свіже незбиране молоко, краще куплене на ринку.