Як підняти тонус

Як струсити себе душевно та фізично? Чим собі допомогти, коли справ багато, а «хочеться – нічого»? Ці кілька простих порад про харчування, вправи та психологічний настрій допоможуть вам швидко повернутися в потрібну форму!

Найбільш тонізуючим із продуктів вважається кава. Проте, він і один із найнебезпечніших. Занадто часто вживання кави загрожує проблемами для тих, у кого не все благополучно з артеріальним тиском.

Тому краще випийте філіжанку зеленого чаю, краще з імбиром. Кофеїну в ньому не менше, проте дубильні речовини, що містяться в напої, пом’якшують шкідливі дії на організм, а разом з імбиром такий чай досить сильно бадьорить.

Втома може бути пов’язана з недостатньою кількістю енергії, що надійшла, тому, щоб накопичити протеїни і поборотися з втомою, спробуйте з’їсти важкий шматок м’яса.

Щоб подолати втому не фізичну, а душевну: розлад, депресію, небажання щось робити, скористайтеся перевіреним методом – плиткою чорного шоколаду. Про те, що чорний шоколад сприяє підвищенню життєвого тонусу, підняттю настрою, не писав лише лінивий дієтолог.

Зрештою, для стимуляції мозкової активності, боротьби з нудьгою спробуйте прийняти ударну дозу вітаміну С. Пийте апельсиновий фреш, але не пізніше, ніж через 15 хвилин після віджиму – тільки в цьому проміжку часу ще зберігаються всі його корисні властивості.

Для підвищення бадьорості духу і тіла існують спеціальні комплекси фізичних вправ. Ключовий момент у всіх один – розтяжка м’язів. Так ви даєте в буквальному сенсі організму, що стиснувся від вантажу проблем сигнал: «Все добре, не треба скуштувати, розслабся».

Тому випряміть плечі, потягніться, можна руки в сторони розкинути, навшпиньки встати.
Повторіть таку вправу кілька разів, зробіть все, щоб максимально «розтиснути» ваші м’язи, вони, у свою чергу, надішлють сигнал нервовій системі: «Все в порядку». Це дозволить вам трохи скинути з себе тягар важких думок і приступити до нових звершень!

Щоб легше було прокинутися вранці, китайські мудреці радять добре потерти вуха, а ось легке натискання пальцями лівої руки на мочку правого вуха сприяє заспокоєнню організму, як стверджує східна медицина.

Іноді для того, щоб захотілося щось робити, достатньо вдатися
до генерального прибирання. Дуже часто сама обстановка навколо нас сприяє лінощі та нудьзі. Огляньтеся навколо себе: можливо нагромадження сміття, безлад у вашому будинку потихеньку витягають вашу енергію, дратують, непомітно псують настрій.

У боротьбі за бадьорість можна вдатися до допомоги ароматів
Вони не тільки наповнять вас радістю, але внесуть затишок і тепло до вашої оселі. Якщо у вас немає аромалампи, достатньо двох крапель ефірної олії на батареї, можете також скористатися будь-яким розпилювачем, для чого 8-10 крапель олії потрібно розвести в 250 мл води.
Бадьорість та гарний настрій вам подарують аромати імбиру, мандарину, шавлії, поєднання ефірних олій розмарину, шавлії, чебрецю, чорного перцю, м’яти перцевої.

Не забувайте стежити за здоров’ям!
Активність організму залежить від здоров’я. Якщо стомлення стало вашим постійним супутником, можливо варто прислухатися до себе, пройти обстеження, перевірити роботу щитовидної залози.