Як відновитись після алкоголю

Тільки невелика частина (близько 5%) алкоголю виводиться з організму із сечею, повітрям, що видихається, і потім. У той час як його основна частина окислюється всередині організму. Залежно від віку, ступеня сп’яніння та стану здоров’я, щоб організм повністю відновився до нормального стану, може знадобитися кілька днів.

Спочатку необхідно боротися із зневодненням організму. Це дуже важливо, тому що алкогольні напої мають сечогінні властивості і виводять з організму необхідні для м’язової та нервової системи іони калію та натрію. Одним із найкращих варіантів у таких випадках вважається негазована мінеральна вода, яка заповнює дефіцит солей. Ще один напій, який вважається у таких ситуаціях класикою – розсіл, який може бути як огірковим, так і капустяним.

Є й інші напої, які варто вживати. Наприклад, це може бути томатний сік з додаванням до нього солі або відвару перцевої м’яти. Крім того, можна пити і деякі кислі та солодкі напої. Наприклад, як ранковий коктейль можна збити в міксері склянку натурального апельсинового соку, лимон зі шкіркою і кілька ложок меду. За бажанням у напій можна додати сирий жовток. Є й такі напої, вживати які категорично не рекомендується, наприклад, газування та кава.

Що стосується їди, то на першому етапі краще вживати вівсяну кашу або гарячий бульйон, курячу локшину, суп або борщ. Через деякий час варто з’їсти і один або кілька бананів, які заповнять дефіцит калію.

Для того, щоб відновити нестачу інших речовин, необхідно, перш за все, прийняти вітамін С і вітаміни групи B. А запаси амінокислот можете поповнити препаратом «Гліцин» – випийте 2 таблетки відразу. Для очищення організму від токсинів варто також випити розведене у воді активоване вугілля.

Полегшити свої страждання можна за допомогою інших загальнодоступних методів. До найефективніших з них можна віднести повноцінний сон та тривалу прогулянку на свіжому повітрі. Не менш корисний і контрастний душ, проте подачу гарячої та холодної води при його проведенні регулювати необхідно дуже плавно.