Як підвищити імунітет при герпесі

При прояві перших ознак герпесу необхідно терміново провести низку заходів, вкладених у підвищення імунітету. Насамперед його зміцненню сприяє правильне харчування, тому скасуйте на якийсь час всі суворі дієти. У щоденному меню має бути їжа, що містить вітаміни різних груп і мікроелементи. Крім цього харчування має бути повноцінним, тобто. включати достатню кількість білкової їжі (нежирні сорти м’яса та риби, бобові культури), свіжі овочі, фрукти та ягоди, зелень, морепродукти, кисломолочні продукти з додаванням живих бактерій (біокефіри тощо). Дуже корисні будь-які різновиди цибулі та часнику. З напоїв віддавати перевагу слід зеленому чаю, морсам і свіжим сокам.

Народна медицина рекомендує використовувати настої лікарських рослин, які підвищують імунітет. Серед них найбільшою популярністю користуються женьшень, пурпурна ехінацея, лимонник, солодка. Загальнозміцнюючим ефектом має настій шипшини з медом, вітамінний відвар з яблук (яблуко, порізане часточками, залити склянкою води, кип’ятити на водяній бані 10 хвилин) з медом, настій з кірок апельсину та лимона, чайної заварки (пропорція 1:1/2 ), відвар з хвоща польового (їдальня ложка на склянку окропу). З давніх-давен відомий такий рецепт цілющої суміші: родзинки, курага, волоські горіхи, мед (у рівних частинах) і сік лимона.

Допомагає підвищити імунітет при герпесі та розігрівання тіла, домогтися якого можна кількома способами. Одним із них є лазня, що сприяє глибокому прогріву. Корисний і контрастний душ, причому тривалість обливання холодною водою має бути меншою, ніж гарячою.

Підуть на користь фізкультури, пішохідні прогулянки, перебування на свіжому повітрі. Проте надто великі навантаження для організму ставити не варто. Оскільки всі хвилювання та розлади послаблюють імунітет – по можливості слід переживати та нервувати якнайменше. Після робочого дня потрібно дати собі відпочинок, намагаючись трохи розслабитись.