Як куріння впливає на пітливість

На кількість поту, що виділяється, дуже сильно впливає здоров’я найголовнішого органу дихальної системи – легенів. Це пов’язано з тим, що від них залежить харчування організму киснем, а при попаданні нікотину в легені, навантаження на них збільшується, і відбувається так звана нікотинова токсикація, при якій відбуваються порушення в роботі ендокринної системи, що спричиняє підвищену пітливість. Нерідко можна зустріти людину, у якої дуже потіють долоні, така поведінка організму характерна для хворих на туберкульоз, але не факт, що людина страждає на цю недугу, т.к. куріння є однією з причин виникнення туберкульозу, то й пітливість кінцівок може бути спричинена цією шкідливою звичкою.

Одним із факторів великого потовиділення при курінні є підвищене вживання рідини. Організм згодом перенасичується їй, що змушує його збільшувати її виділення.

При виникненні таких проблем слід звернутися до лікаря, який, швидше за все, порадить кинути палити, але й дасть деякі поради. У більшості випадків прописують різні мазі або вживання яких-небудь травних настоянок, які знижують рівень рідини в організмі, але це може призвести до втрати кілограмів на першій стадії вживання. Після закінчення курсу лікування вага нормалізується.

Іноді трапляється, що на підвищену пітливість куріння може вплинути шляхом впливу на нервову систему, т.к. при нервових розладах, особливо коли людина переживає, її тягне до сигарети. Та, своєю чергою, розвиває нестійкість центральної нервової системи, а хворі нерви завжди тягнуть у себе зайве виділення поту.

З усього вищесказаного, слід висновок, що, позбавившись куріння, людина позбавляється дуже багатьох недуг, і пітливість не виняток.