Горіхові пасти це корисно

Горіхові пасти є харчовим продуктом, який виготовляється з різних видів горіхів, обсмажених при температурі, що перевищує 200 градусів Цельсія. У випадку з арахісом, вони підсмажуються в духовці при температурі навіть 430 градусів Цельсія, потім знижують температуру до 160 градусів і підтримують її близько години. Після закінчення цього часу горіхи охолоджують, лушпиння видаляють, і при необхідності бланшують гарячим повітрям або водою. Нарешті, горіхи розтирають під високим тиском. З них видобувається натуральна олія. Потім арахісове масло охолоджують і упаковують у вакуум.

Доступні на ринку горіхова паста (арахісова паста), мигдальна паста, кеш’ю, паста кедрового горіха, кунжутна паста (тахіна), паста фундука, кокосова паста.

Чи здорові горіхи?

Горіхова паста являє собою продукт з відносно високим вмістом калорій (140 ккал в одній ложці у випадку арахісового масла), але він повинен бути компонентом різноманітного раціону. Перш за все, завдяки високому вмісту повноцінного білка. Вегани повинні їх споживати, але й спортсмени також. Вона також містить ненасичені жири, які позитивно впливають на функцію мозку, що особливо важливо для дітей. Вона також є джерелом триптофану, який допомагає поліпшити концентрацію. Горіхи, які є основою арахісового масла, також є антиоксидантами, які допомагають у нейтралізації шкідливих вільних радикалів, сприяючи, наприклад, розвитку серцевих захворювань. Мигдальна паста містить багато клітковини, яка допомагає поліпшити природну моторику кишечника і знижувати рівень глюкози в крові. У арахісовому маслі можна знайти багато вітаміну Е, захищаючи організм від вільних радикалів і покращуючи зовнішній вигляд шкіри, нігтів і волосся.

Найкращим рішенням є вибір горіхової пасти для з високим вмістом горіхів не менше 90%, без додавання цукру і без затверділих жирів. Особливо остерігайтеся солі, цукру, глюкозо-фруктозного сиропу і пальмової олії.

У чому ж користь і шкода горіхової пасти?

Користь, звичайно ж, полягає в тому, що саме така паста зменшує ризик захворювань серцево-судинної системи. Її регулярно вживають бодібілдери, так як в арахісі міститься величезна кількість протеїнів. При регулярному вживанні такої пасти можна добре налагодити роботу печінки, нирок, нервової системи. Також арахісову пасту використовують для профілактики такого захворювання, як цукровий діабет.

Що ж стосується шкоди від арахісової пасти. Шкода вона може завдати тільки при надмірному їх вживанні. Вона може привести до збільшення маси тіла. Також вона не підійде і тим, у кого алергія на даний продукт. Або тим, у кого відбуваються патологічні процеси в шлунку, так як арахіс може дратувати його слизову оболонку. Калорійність арахісової пасти становить 598 кКал.