Лікарські трави у косметології

Трави для краси хороші не тільки тим, що постачають в організм різні різні вітаміни і мікроелементи. За рахунок вмісту в них фітонцидів вони найповніше засвоюються організмом. У хід йдуть різні частини рослин, від квітів та листя до кореневищ. В аптеках лікарські трави представлені у величезному асортименті, але найкраще використовувати свіжу сировину, в якій зберігається максимальна кількість корисних речовин.

Трави в косметології застосовуються досить широко, проте використання тих чи інших рослин залежить тільки від переслідуваних цілей.

Так, настій з листя м’яти має заспокійливу дію. Якщо регулярно протирати жирну шкіру обличчя таким складом, то можна домогтися зменшення вугрової висипки. Заспокоїть запалену шкіру відвар звіробою.

Кропива хороша для догляду за волоссям. Якщо обполіскувати їх після миття відваром, що складається з листя даної рослини, то волосся виглядатиме гладким і блискучим. Аналогічні властивості має корінь лопуха, відвар з якого зміцнює волосся. Також його застосовують і внутрішньо.

За допомогою лікарських трав можна навіть скоригувати колір волосся. Здавна відомий засіб для освітлення русявого відтінку – це ополіскування відваром із квіток ромашки.

Сік із листя кульбаби використовують як відбілюючий засіб. Він допомагає позбутися пігментних плям і ластовиння.

Для багатьох рослин знаходиться своє застосування в косметології. Витяжки з них додаються до багатьох косметичних засобів. Проте трави вимагають особливого ставлення. Бездумно використовувати їх не можна, оскільки вони можуть мати протипоказання до застосування. Навіть найкорисніший засіб підтримки краси може наступити непередбачувана реакція. Тому використовувати домашню косметику з травами слід з обережністю, підбираючи інгредієнти, які найбільш підходять для конкретної людини.