Відмінності сухої та вологої лазні

Буває багато видів лазень і саун: інфрачервона, російська, фінська, турецька та інші. У кожного виду — свої відмінні риси. Однак головна відмінність — це присутність сухого або вологого пара. Тільки від них залежить, яка лазня підходить вам. Тільки після цього можна буде купувати все для лазні та сауни в магазині https://saunashop.com.ua/ знаючи, куди саме ви йдете.

Суха лазня

У таких приміщеннях зазвичай вологість повітря коливається в межах 20-30%. В таких умовах температура в парильні буде доходити до ста градусів і більше. Така температура не завдає шкоди. Коли перебуваєте в сауні з низьким рівнем вологи, тіло очищається. При цьому на шкірі буде з’являтися захисний шар. Його заборонено порушувати. У сухій сауні заборонені лазневі віники, бо при такій температурі ним можна пошкодити шкіру.

Користь сухої сауни

Така процедура підходить людям з різними шкірними хворобами, недугами в серцево-судинній системі. Вона допоможе бажаючим скинути зайву вагу. Суха сауна прискорює метаболізм, заспокоює нерви. Часто це — відмінне рішення для спортсмена після активного тренування. Якщо ви тільки починаєте свій «банний» шлях, має сенс вдатися до суховоздушной сауні. Яскравим представником таких приміщень є фінська лазня.

Волога лазня

У такому приміщенні рівень вологості повітря може доходити до ста відсотків. Приблизна температура в подібному місці — до 60 градусів. У подібному місці вологий пар проникає в тіло глибше. З фізичної точки зору процедури більше схожі на інгаляції. Ефірні масла і банний віник збільшують обсяг користі для організму людини. Волога сауна — відмінне рішення для людей, у яких є труднощі з органами дихання.

Якщо недуга не в стадії загострення, волога сауна сприяє лікуванню радикуліту, ревматизму, неврастенії. Перед відвідуванням рекомендується порадитися з лікарем. Проте фахівці не радять перебувати в парній довше двадцяти хвилин поспіль. У вологому середовищі організму важко охолодитися. В результаті перегріву може підвищитися навантаження на серцево-судинну систему. В процесі перебування в сауні радять використовувати шапочку, яка запобігатиме перегріву. Найпопулярнішими видами вологою сауни є турецька і російська.

Зазвичай в лазнях можна змінювати рівень вологи. Чим більший обсяг води виллє на вугілля або камені, тим більше вологим буде приміщення. Щоб охолонути після російської лазні зазвичай занурюються в ополонку або озеро.