Як зрозуміти, що добриво для фікуса підібрали неправильно?

Про те, як доглядати за фікусом написані цілі мануали, але не завжди все йде гладко. Для того щоб рослина була розкішною, та не створювала проблем її треба підгодовувати спеціальними добривами.

В систему, як доглядати за фікусом входить список речовин, які можна використовувати. Запитати чим користуватися для удобрювання квітів можна і в квітковому магазині, коли ви купуєте землю чи добавки.

Слід пам’ятати, що добрива, які використовуються для підгодовування фікусів потрібно правильно дозувати та використовувати так, як це написано на упаковці.

Якщо добриво вибрати неправильно, то це приведе до того, що рослина загине або матиме перенасичення речовинами та втратить колір. Розглянемо, як зрозуміти, що фікусу не вистачає добрива та коли воно підібране неправильно.

Як зрозуміти, що добриво для квітки вибране неправильно?

Ознаками того, що добриво для фікуса вибране неправильно можна вважати:

• Білий колір нальоту, який з’являється на поверхні ґрунту;

• Листя рослини стають жовтими та чахнуть;

• Бурі плями на зеленому листі;

• Листя закручується и чорніє.

При наявності будь-якої проблеми з перерахованих треба замінити добриво, знизити його кількість або добавити.

Що говорять досвідчені квітникарі?

• Приступаючи до годівлі фікуса треба дотримуватися порад, які вказані на упаковці з добривом для того, щоб процедура була безпечна та ефективна;

• Підгодовують фікуси раз на два тижні;

• Зимою добрива вносять один раз на місяць, але якщо рослина росте в приміщені де клімат такий же як влітку, то підгодовують рослину 2 рази на місяць;

• Якщо рослину пересадили в нову землю, то підгодовувати її треба через 60 днів. На час пересадки в землі достатньо поживних речовин;

• Для того щоб не помилятися з кількістю препарату, магазинні добрива розводять в більш слабкій концентрації, чим це вказано в інструкції;

• Для того щоб процедура підгодовування була ефективна слід чергувати внесення органічних та мінеральних речовин.

Цікаво знати про фікус

Як доглядати за фікусом залежить від його виду та інших факторів. Для того, щоб рослина не росла дуже велика та за нею було зручно доглядати під час пересаджування рослини підрізають її коріння та стебла.

Зупинити ріст фікусу можна також з допомогою тари для вирощування квітів, яка затісна для цієї рослини. Кореневій системі не буде куди розвиватися та вона перестане рости.

Фікуси очищують повітря від шкідливих речовин виділяючи чистий кисень. Тримати таку рослину вдома корисно. Особливо це стосується мешканців районів де розташовуються траси міжнародного на місцевого значення, об’єкти промисловості та виробництва.

Особливих проблем рослина не створює та може рости в будь-якому помешканні. В асортименті існує багато видів рослин, серед яких можна вибрати той варіант фікуса, який буде подобатися найбільше та прикрасить оселю.

Якщо виникають питання щодо догляду за рослиною слід почитати інформацію на форумах та запитати досвідчених квіткарів. При правильному догляді рослина може жити довгий час, її вік триває більше 10 років.