Гардероб новонародженого: як вибрати одяг дитині

Готуючись до народження дитини, підготуйте перелік необхідних речей — тоді ви нічого не забудете і не купите зайвого. Без чого не обійтися в гардеробі найменших: без шапочок, повзунків, шкарпеток, сорочечок, дитячих чоловічків та боді. Ці та інші речі для дітей до року пропонує інтернет-магазин дитячого одягу для новонароджених https://nestling.com.ua/ua/catalog/odezhda-dlya-novorozhdennykh/ у великому асортименті.

Що враховувати при купівлі одягу для немовлят?

Одяг для малюків має бути зручним і практичним, з якісного матеріалу, тоді дитині буде комфортно. Від синтетичних «не дихаючих» тканин краще відмовитися. Шкіра новонародженого дуже ніжна, отже, зручніше йому буде в сорочечках без внутрішніх швів. Ще однією незамінною річчю в гардеробі немовляти стануть царапки, пришиті до сорочечки або боді. Їх надягають на пальчики під час сну, щоб малюк не подряпав себе, вдень царапки надягати не обов’язково. Потрібно, щоб ручки новонародженого вільно рухалися — це корисно для розвитку дрібної моторики.

  • Фасон. Дитячі речі не повинні сковувати рухи або обтягувати тільце малюка, не потрібні зайві зав’язки або гудзики, все, що буде заважати дитині. Чим простіше пошитий одяг, тим краще. Повзунки з регульованими лямками прослужать довше за все.
  • Якість — включає тканину і пошиття. Найкращим матеріалом для одягу новонароджених вважається натуральна бавовна. Шви не повинні бути грубими, на резинках не повинно бути вузлів або ущільнень.
  • Забарвлення. Занадто яскравий одяг малятам, на думку психологів, не потрібний, він подразнює очі немовлят. Більш придатними стануть ніжні кольори, наприклад, бежевий, ніжно-рожевий або блідо-блакитний.

Як визначити потрібний розмір одягу новонародженого

При виборі повзунків, дитячих чоловічків та боді для немовлят необхідно знати вагу та зріст маленької дитини. При покупці одягу в інтернет-магазині розмір визначають з урахуванням таблиці розмірів, що є на сайті, при цьому потрібно враховувати комплектацію новонародженого.

Вибираючи шкарпетки, перше, на що дивляться, так це на резинку. Якщо вона слабка, шкарпетки будуть спадати або, навпаки, тиснути, коли резинка туга. На багатьох зарубіжних моделях дитячих шкарпеток вказують розміри з урахуванням віку, включаючи місяці.

Який маленькій дитині вибрати розмір шапочки можна дізнатися, вимірявши обхват голови новонародженого.

Вибір утеплювача для верхнього дитячого одягу

Купуючи немовляті теплі зимові речі, потрібно звернути увагу на натуральність утеплювача — це може бути пух і шерсть. Єдиний їх недолік — висока вартість. Гідною заміною вважаються такі синтетичні утеплювачі, як шелтер та холофайбар. Вони здатнї не лише зберігати тепло, але і створювати терморегуляцію. А від дитячого зимового та демісезонного одягу із синтепоном краще відмовитися — матеріал має погану вентиляцію та недовговічний.

Для прогулянок взимку незамінною річчю для дитини буде конверт. Вибирають його з урахуванням пори року: для теплого сезону підійдуть тонкі конверти для новонароджених, для прохолодної погоди потрібні утеплені на флісі, для сильних морозів — пухові конверти або конверти на хутрі.